Skip to content

VOERBAKKEN EN HOOIRUIVEN

ENGELSE HOOIRUIF​

Verrijdbare dubbele engelse hooiruif met dak en grote morsbak zodat de schapen ook krachtvoer of bijproducten bijgevoerd kunnen krijgen. Inhoud 1 á 2 pakken hooi. Volledig gegalvaniseerde hooiruif met kunststof wielen. De engelse hooiruif scharniert aan twee kanten. Leverbaar in de maten 1,50 meter en 2,50 meter.

Creepfeeder

De creepfeeder is een verrijdbare, instelbare, metalen lammerenvoerbak met traploos instelbare openingen waardoor alleen lammeren tijdens de zoogperiode toegang krijgen tot het krachtvoer in de bak. Na het spenen kan de creepfeeder gebruikt worden om de lammeren onbeperkt te blijven bijvoeren. Het aantal vreetopeningen per creepfeeder bepaalt het aantal lammeren dat aan een creepfeeder kan vreten. (5 lammeren per vreetopening). Leverbaar in 1,50 meter: 14 openingen, ongeveer 90 kilo krachtvoer. Leverbaar in 2,50 meter: 24 openingen, ongeveer 150 kilo krachtvoer.

Creepfeeder met terugslag

Het bijvoeren van lammeren voor juiste groeisnelheid

De Creepfeeder oftewel lammeren bijvoerbak is een unieke en solide voerbak. Door middel van instelbare spijlen kan u de ruimte zo instellen dat alleen de lammeren krachtvoer kunnen opnemen. Het schapenhoofd past er dan niet door. De creepfeeder heeft een scharnierend veiligheidsrek dat er voor zorgt dat de lammeren niet vast komen te zitten.

Opzethooiruif van gaas

Gegalvaniseerde opzet hooiruif van gaas welke eenvoudig aan het hekwerk is te hangen. (maximale pijpdikte 3,5 cm.) Heeft een afmeting van 50 x 70 cm en is uitgevoerd in maaswijdte van 5 x 7 cm.

Gevelruif

Gegalvaniseerde gevelruif, ruif is eenvoudig aan de muur te bevestigen, maaswijdte 5 x 7 cm. Leverbaar 1,50 x 50 cm en 2,50 x 50 cm.

Hangruif

Gegalvaniseerde hangruif, de ruif is eenvoudig te bevestigen op de voerhekken, ponystallen en weidehekken. Maaswijdte 5 x 7 cm.

Ronde balenruif

Gegalvaniseerde ronde balen ruif, voor ronde hooibalen. Diameter 1,55 cm.

Balenruif vierkant met dak pony’s

Naast onze grote balenruif hebben we nu ook de kleine balenruif speciaal voor pony’s. Deze hooiruif is een gegalvaniseerd voedselrek, deze hooiruif kan gebruikt worden voor pony’s. Het rek heeft een vierkant model en beschikt over 12 voederplaatsen. Met de tractor verplaatsbaar. Alle zijdes kunnen open voor het plaatsen van de hooibaal.

Balenruif vierkant met dak

Deze hooiruif is een gegalvaniseerd voedselrek, deze hooiruif kan gebruikt worden voor paarden en pony’s. Het rek heeft een vierkant model en beschikt over 12 voederplaatsen. Met de tractor verplaatsbaar. Alle zijdes kunnen open voor het plaatsen van de hooibaal.

Weidevoerbak met PVC 315

Voerbak voor in de wei of stal met gegalvaniseerde eindstukken en poten, deze voerbak kan niet omvallen. In diverse maten leverbaar.

Eindstukken PVC 315

Weidevoerbak op poot met PVC 315

Voerbak voor in de wei of stal met gegalvaniseerde eindstukken op stevige poten. Diverse maten leverbaar.

 

Kunststof voerbak

Kunststof voerbak, 12 liter. Zeer stevige voerbakken, te bevestigen tegen de muur of stalwand op elke hoogte.

Voerbakken en hooiruiven kopen

De landbouwindustrie is de ruggengraat van onze samenleving en speelt een cruciale rol in het voeden van de wereld. Het is dan ook van vitaal belang dat boeren en veehouders de juiste apparatuur en voorzieningen hebben om hun dieren te verzorgen en efficiënt te werken. Twee van de essentiële items in de landbouwsector zijn voerbakken en hooiruiven. In dit artikel bespreken we waarom deze apparatuur zo belangrijk is en hoe je bij ons offertes kunt aanvragen en gebruik kunt maken van onze montage op locatie en stalinrichting services.

Het Belang van Voerbakken

Voerbakken zijn onmisbaar in de landbouw. Ze bieden een georganiseerde en efficiënte manier om voedsel aan dieren te verstrekken. Hier zijn enkele redenen waarom voerbakken van cruciaal belang zijn:

  1. Voedselcontrole: Voerbakken stellen boeren in staat om de hoeveelheid voedsel die aan hun dieren wordt gegeven nauwkeurig te meten en te controleren, wat essentieel is voor de gezondheid en groei van het vee.

  2. Minder Verspilling: Met voerbakken wordt verspilling van voedsel verminderd omdat dieren niet gemakkelijk in hun voedsel kunnen trappen of erin kunnen liggen.

  3. Hygiëne: Voerbakken zorgen ervoor dat voedsel schoon en vrij van verontreinigingen blijft, wat de gezondheid van de dieren ten goede komt.

Het Nut van Hooiruiven

Hooiruiven zijn eveneens van groot belang voor de landbouw, vooral voor de opslag en voeding van hooi en ander ruwvoer. Hier zijn enkele voordelen van hooiruiven:

  1. Efficiënte Voeding: Hooiruiven zorgen ervoor dat dieren gemakkelijk toegang hebben tot hooi, terwijl verspilling wordt geminimaliseerd. Dit helpt boeren kosten te besparen.

  2. Gezondheid van Dieren: Schone en goed georganiseerde hooiruiven verminderen de kans op ziekten en verwondingen bij dieren.

  3. Tijdsbesparing: Boeren kunnen hooi langer bewaren en hoeven minder vaak bij te voeren, waardoor ze tijd besparen.

Onze Diensten

Bij van Asch begrijpen we het belang van hoogwaardige voerbakken en hooiruiven voor de landbouwsector. We bieden niet alleen een breed assortiment van deze producten, maar we bieden ook montage op locatie en stalinrichting om ervoor te zorgen dat alles perfect werkt voor jouw boerderij.

Om een offerte aan te vragen of meer te weten te komen over onze diensten, kun je eenvoudig contact met ons opnemen via onze website of telefoon. 

Kortom, voerbakken en hooiruiven zijn onmisbaar in de landbouw, en ons bedrijf staat klaar om je te voorzien van hoogwaardige apparatuur en deskundige service. Neem vandaag nog contact met ons op en investeer in de toekomst van jouw boerderij.