Skip to content

Kraamhokhekken en toebehoren

KRAAMHEK MET KUNSTSTOF PLANK​

Gegalvaniseerd frame met kunststof planken door het 40 cm. hoge kunststof paneel kunnen de schapen niet aan hun buurlammeren ruiken en de lammeren liggen tocht vrij. Middels losse sluitpen 10 of 12 mm. volledig koppelbaar. Lengte: 150 cm. Hoogte 85 cm.

Kraamhek verhoogd gaas

Gegalvaniseerd kraamhek met 0,60 gaas. 7,5 x 7,5 cm. Middels losse sluitpen 10 of 12 mm. volledig koppelbaar. Lengte 150 cm. Hoogte 85 cm.

KRAAMHEK MET HOUTEN PLANK

Gegalvaniseerd frame met kunststof planken door het 40 cm. hoge houten paneel kunnen de schapen niet aan hun buurlammeren ruiken en de lammeren liggen tocht vrij. Middels losse sluitpen 10 of 12 mm. volledig koppelbaar. Lengte: 150 cm. Hoogte 85 cm.

EMMERRINGEN

Verzinkte emmerring enkel welke eenvoudig aan het kraamhok is te hangen. Doordat de emmer nu van de grond af staat, wordt er minder gemorst en kan het lam niet verdrinken in de emmer.

Opzet hooiruif van gaas

Gegalvaniseerde opzet hooiruif van gaas welke eenvoudig aan het hekwerk is te hangen (maximale pijpdikte 3,5 cm.) Heeft een afmeting van 50 x 70 cm en is uitgevoerd in maaswijdte van 5 x 7 cm.

KRAAMHOKhekken en toebehoren

De kraamperiode is de meest kwetsbare periode van het nieuwe leven. Het is belangrijk dat tijdens deze periode het moederdier en haar kroost in een veilige en rustige omgeving worden gehuisvest. Een goede stalinrichting ondersteunt de kwaliteit van het verblijf tijdens deze kwetsbare periode. Met kraamhekken en kraamhokken kunt u dit zeker bereiken. Deze kraamhekken zijn eenvoudig te monteren en te demonteren. Zo kunt u snel en gemakkelijk een kraamhok creëren en weer verwijderen. Ons assortiment bij Van Asch is voorzien van drie verschillende hekwerken. Hierdoor kunt u zelf bepalen hoe u uw kraamhokken in wilt delen. Het combineren van deze kraamhekken is door de overeenkomstige afmetingen mogelijk. Al onze hekken zijn gegalvaniseerd en hebben een kleine maaswijdte, dit voorkomt dat jonge dieren ontsnappen of zichzelf bezeren.

Eén van onze kraamhekken is aan de onderste helft voorzien van een kunststof of houten plank. Dit paneel heeft een hoogte van 40 cm. Dit maakt het voor schapen onmogelijk om aan hun buurlammeren te ruiken. De lammeren hebben hierdoor meer vrije ruimte. Dit komt de rust in een stal zeker ten goede. Deze kraamhekken zijn door de losse sluitpennen van 10 mm of 12 mm volledig koppelbaar. Dit kraamhek heeft een lengte van 150 cm en een hoogte van 85 cm.

Het andere kraamhek in ons assortiment heeft verhoogd gaas. Dit gaas heeft een hoogte van 60 cm, met een maaswijdte van 7,5 cm bij 7,5 cm. Aan de bovenzijde is er een extra stang geplaatst om hoogte te winnen in verband met volwassen dieren. Ook dit kraamhek zijn door de losse sluitpennen volledig koppelbaar, ook hierbij gelden de maten van 10 mm of 12 mm. Deze kraamhekken hebben een lengte van150 cm en een hoogte van 85 cm.

Doordat een kraamhok een tijdelijk verblijf is welke na het kraamseizoen weer gedemonteerd wordt, is er geen vaste voerbak of watervoorziening mogelijk. Ook hiervan zijn er makkelijk te plaatsen en ook te verwijderen modellen verkrijgbaar.

Voor de watervoorziening wordt er gebruik gemaakt van alledaagse emmers. Een gevaar van emmers is dat als deze op de grond staan er de kans bestaat dat er een lam in verdrinkt. Om dit te voorkomen zijn er de emmerringen. Deze verzinkte emmerring enkel is geschikt voor het eenvoudig plaatsen van een standaard maat emmer. Een ander voordeel van het ophangen van een emmer is het verminderen van het morsen tijdens het drinken of het lopen. De emmer kan dan namelijk niet omgegooid worden.

Hetzelfde geldt voor hooiruiven. Een gegalvaniseerde opzet hooiruif van gaas is net als de emmerringen eenvoudig te plaatsen. De maximale pijpdikte is 3,5 cm. Doordat deze hooiruif over het hekwerk gehangen wordt kan er van twee kanten gegeten worden. Een voordeel hiervan is dat niet elk kraamhok een eigen hooiruif nodig heeft, er kan gedeeld worden. Deze hooiruif heeft een afmeting van 50 cm x 70 cm heeft een maaswijdte van 5 cm x 5 cm.

Mocht u meer informatie willen of heeft u vragen over een bepaald product? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.