Skip to content

Hoefverzorging

Hoefverzorging door

VAN ASCH

Hoefverzorging is één van de belangrijkste onderdelen die het welzijn van een dier bepalen. Heeft een dier slecht verzorgde hoeven dan lijdt het dier hier zeker onder. Een dier dat comfortabel op zijn voeten kan lopen voelt zich gewoon veel beter. De kwaliteit van het leven van het dier wordt hierdoor echt verhoogd. En dieren die zich goed voelen leveren direct en indirect ook meer op. Het verzorgen van de hoeven is vooral bij paarden en pony’s een dagelijkse bezigheid. U kunt denken aan het uitkrabben en het invetten van de hoeven. Stand correcties, bekappen en beslaan is een vak apart en gebeurd dan ook door een professional. Elke dier is anders en hierdoor wordt elk dier ook weer anders behandeld, en is dus geen standaard kapmethode. Elke hoef wordt op maat behandeld. Door de stand of bouw van de hoeven, indien nodig, aan te passen kan een optimaal loopcomfort worden gecreëerd wat een zeer positief effect heeft op de voeten en gewrichten. Een goede balans tussen hoeven en gewrichten speelt een grote rol bij het welzijn van het dier.

Van Asch Hoefverzorging begon als hobby, maar zijn daar door de jaren heen sterk in ontwikkeld en volleerd. Onze specialisatie ligt met name bij Shetland pony’s. Deze pony’s vragen andere aandacht dan paarden en andere pony’s. U bent bij ons dus aan het perfecte adres voor uw kleine vrolijke vierhoevers. Gemiddeld worden de hoeven eens in de 6 tot 8 weken gekapt, maar ook dit verschilt per dier.

Naast hoefverzorging is de huisvesting ook een erg belangrijk onderdeel in het leven van uw paarden, pony’s, geiten of schapen. Ook hierin bieden wij onze services en producten aan. Hiervoor willen wij u graag doorverwijzen naar de pagina Stalinrichting. Wij ontwikkelen, samen met u, de meest optimale stalinrichting volledig naar uw wensen. U haalt het beste uit uw dieren door ze het beste te geven.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over één of meerdere van onze aangeboden diensten? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.